Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
dev:running_under_cygwin [2013/04/14 02:09]
iangardner [Steps]
dev:running_under_cygwin [2013/04/14 21:23]
iangardner
Line 10: Line 10:
  
 ====== Steps ====== ====== Steps ======
- 
- 
  
 First job to do - install Cygwin on my laptop. Next job, get hold of the RG source, try to build in the traditional linux way and see what the compiler moans about. The next step depends on those moans... First job to do - install Cygwin on my laptop. Next job, get hold of the RG source, try to build in the traditional linux way and see what the compiler moans about. The next step depends on those moans...
  
- 1. Installed subversion via cygwin (otherwise I couldn'​t check the code out!) +  ​1. Installed subversion via cygwin (otherwise I couldn'​t check the code out!) 
- +  2. Checked the code out - svn checkout http://​svn.code.sf.net/​p/​rosegarden/​code/​trunk/​rosegarden rosegarden-trunk 
- 2. Checked the code out - svn checkout http://​svn.code.sf.net/​p/​rosegarden/​code/​trunk/​rosegarden rosegarden-trunk +  3. Installed autoconf, otherwise I couldn'​t begin to build anything 
- +  4. Got some errors -  
- 3. Installed autoconf, otherwise I couldn'​t begin to build anything +''​$ sh bootstrap.sh ​\\ 
- +configure.ac:​59:​ error: possibly undefined macro: AC_MSG_WARN ​\\ 
- 4. Got some errors -  +      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow. ​\\ 
- +      See the Autoconf documentation. ​\\
-''​$ sh bootstrap.sh +
-configure.ac:​59:​ error: possibly undefined macro: AC_MSG_WARN +
-      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow. +
-      See the Autoconf documentation.+
 configure.ac:​69:​ error: possibly undefined macro: AC_MSG_NOTICE''​ configure.ac:​69:​ error: possibly undefined macro: AC_MSG_NOTICE''​
 +  5. Ran ./configure anyway - got some gcc related errors (couldn'​t find it)
 +  6. Installed gcc
 +  7. Got some more errors - no Qt!
 +  8. Installed Qt... installed qtcore, qtgui, qtnetwork and qtxml. Now having to use  ./configure --enable-debug --with-qtlibdir=/​lib/​qt4/​ because cygwin seems to have put its stuff there
 +  9. Also installed pkg-config. Reran bootstrap - now don't get the errors I got before :-)
 +  10. Now ./configure complains about missing Ladspa.h. This isn't available in a base cygwin install. Think I'm going to have to get this from cygwin ports
 +  11.  Installed cygwin ports, by following the instructions on [[http://​sourceware.org/​cygwinports/​]]
 +    - Use the latest Cygwin setup.exe (at least version 2.738).
 +    - Launch setup.exe with the -K flag, e.g.: cygstart -- /​path/​to/​setup.exe -K http://​cygwinports.org/​ports.gpg
 +    - On Choose Installation Type page, select "​Install from Internet"​.
 +    - On Choose Download Site(s) page, select a distro mirror, then enter ftp://​ftp.cygwinports.org/​pub/​cygwinports in the User URL field and press Add (making sure that both are highlighted). ​
 +      * Mirrors are available by instead entering http://​downloads.sourceforge.net/​cygwin-ports as the User URL. 
 +      * Alternatively,​ you can use a sourceware mirror, but if you do, you must use one hosted on a different server than your selected distro mirror. ​
 +    - Proceed with package selection and installation,​ making sure to install any indicated dependencies.
 +  12. Installed ladspa from newly configured cygwin
 +  13. Now need dssi. Downloaded source for dssi-1.1.1 from http://​sourceforge.net/​projects/​dssi/​files/​dssi/​1.1.1/,​ and also the rather useful libdssialsacompat-1.0.8 from http://​smbolton.com/​linux.html. Did the usual ./​configure/​make/​make install to build these. Installed them to /usr prefix rather than /usr/local. Also installed liblo, for possibly no good reason. As of this step, dssi is built without JACK support. I might come back and rebuild dssi once I've sussed out how to get it to see my JACK installation
  
- 5. Ran ./configure anyway - got some gcc related errors (couldn'​t find it) 
- 
- 6. Installed gcc 
- 
- 7. Got some more errors - no Qt! 
- 
- 8. Installed Qt... installed qtcore, qtgui, qtnetwork and qtxml. Now having to use  ./configure --enable-debug --with-qtlibdir=/​lib/​qt4/​ because cygwin seems to have put its stuff there 
- 
- 9. Also installed pkg-config. Reran bootstrap - now don't get the errors I got before :-) 
- 
-10. Now ./configure complains about missing Ladspa.h. This isn't available in a base cygwin install. Think I'm going to have to get this from cygwin ports 
 
 
dev/running_under_cygwin.txt · Last modified: 2018/02/07 17:07 (external edit)
Recent changes RSS feed Creative Commons License Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki